Trots op Montfoort E1 ondanks nederlaag in bekerfinale !! Jeugd
Gewijzigd door Webmaster op 21 May 2014

Afgelopen zaterdag 17 mei was het dan eindelijk zover Montfoort E1 speelde de bekerfinale tegen AFC 34 uit Alkmaar.

Nadat in de winter de groepsfase was overleeft en in de rest van het seizoen nog 7 tegenstanders aan de zegekar werden gebonden was een finale op neutraal terrein de beloning voor onze jongens.
Klokslag half negen was iedereen op sportpark Hofland present om met de spelersbus van Montfoort 1 af te reizen naar het terrein van Legmeervogels waar de finale gespeeld zou worden.
Gespannen koppies maar er werd gelukkig ook genoten, wat waren de jongens trots om net als het eerste met de V.V. Montfoort bus af te reizen waarin ook het (jeugd) bestuur en veel supporters aanwezig waren.
Na een goede warming up moesten we terug naar de kleedkamer, we werden namelijk net als in het echt opgehaald door de scheidsrechter en in 2 rijtjes naar het veld begeleid.
We begonnen goed aan de wedstrijd en zo te zien waren we minimaal gelijkwaardig aan deze tegenstander dus een overwinning zou er zeker in kunnen zitten.
Na een prima corner van Sven sprong Levi hoog boven zijn tegenstander uit en kopte de 1-0 tegen de touwen de op dat moment verdiende voorsprong.
Een mooie bal van Xander op Tijn, waarna laatstgenoemde met een vlammend schot de 2-0 leek te maken, via de paal kwam de bal echter weer terug het veld in.
Een ijverige Mark voorin, Iza en Jesse stonden achterin hun mannetje, Jort als keeper het slot op de deur niets leek een overwinning in de weg te staan.
Een onoplettendheidje zorgde geheel onverwachts en tegen de verhouding in helaas net voor rust voor de gelijkmaker van AFC 34.
Over de tweede helft kunnen we kort zijn, was het de spanning of net niet de vorm van de dag wat onze jongens ook probeerde de verdiende 2-1 voorsprong bleef uit.
Sterker nog, uit 1 van de spaarzame counters wist AFC 34 de wedstrijd naar zich toe te trekken en de overwinning veilig te stellen.
Na het laatste fluitsignaal lagen onze jongens verslagen op het veld, toch mooi om te zien hoe graag ze die beker hadden willen pakken, echt liefhebbers dat bleek wel weer.
Uiteindelijk en terecht toch met applaus van het vele meegereisde publiek het veld af, in de avond een bezoek aan de wedstrijd Nederland – Equador (zie foto) toch wel een afsluiting van een fantastisch dag !
Via deze weg willen we ook het (jeugd) bestuur, de sponsoren en de supporters bedanken voor het mogelijk maken van deze dag, naast de voortreffelijk organisatie van de knvb / Legmeervogels.