Laatste nieuws
Montfoort toernooi 26-08-2017
Voorbereiding 2017-2018 Komende zaterdag Montfoort-Tournament
Competitie programma 2017/2018
Coördinatoren aangesteld bij de jeugd
ARC 1 - Montfoort 1 afgelast
Bekerindeling
Prestaties uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst
Montfoort 1 ingedeeld in 1C
Montfoort 1 sluit tussentijdse trainingsperiode positief af.
Voorbereiding 2017 - 2018
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
Nieuwe Shirt Sponsor v.v.Montfoort 1
Laatste informatie dagje Slagharen
Montfoort verliest ook 2e wedstrijd in nacompetitie.
Montfoort na nederlaag tegen Nootdorp kansloos in nacompetitie

Meer berichten

Nieuws

<< Terug

Nieuws >> Montfoort 1

Scherper Montfoort drukt JSV verder in impasse Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 30 Oct 2016


Had het Nieuwegeinse JSV zichzelf ,voorafgaande aan de competitie in de 1e klasse A ,een favorietenrol toebedeeld, de werkelijkheid liet wat dat betreft iets heel anders zien. Mede door 5 achtereenvolgende nederlagen stond de ploeg op een degradatieplek en was trainer Michael v.d. Berg er alles aan gelegen om juist tegen Montfoort het tij te keren.

In tegenstelling tot voorgaande seizoenen kent Montfoort een prima start en is de ploeg nog steeds in een “winning mood” en heeft de ploeg nog steeds aansluiting met de top 3. Bij winst zou Montfoort zelfs nog een plekje kunnen stijgen.

In de basis van de thuisploeg ontbrak Chris Resida wegens een buikspierblessure. Verder hoefde trainer Dijksterhuis nauwelijks te schuiven in zijn elftal.

Voorafgaande aan de wedstrijd werd 1 minuut stilte in acht genomen wegens het overlijden van de moeder van Danny ter Hoeve. Ondanks het verdriet speelde ter Hoeve toch vanaf de 1e minuut mee.

Onder leiding van scheidsrechter Berg klonk rond half 3 het eerste fluitsignaal en al na 30 seconden moest het spel stil gelegd worden. Uit een vrije trap van Björn v.d. Horst moest doelman Vianen al direct handelend optreden en landde daarbij ongelukkig in een melee van spelers. Na het oplappen door verzorger Co van Bennekom leek Vianen weer verder te kunnen, maar dat was slechts van korte duur.

Na de verrassende openingsstrategie nam Montfoort het heft in handen en al in de 4e minuut kreeg middenvelder Dion Gerritsen een grote kans om de score te openen. Zijn inzet ging echter net naast.

Na 7 minuten werd Vianen opnieuw behandeld en leek hij weer verder te kunnen.

Na een kwartier spelen kreeg Gerritsen opnieuw een opgelegde kans, maar ditmaal wist hij het prima af te ronden en zette daarmee zijn ploeg op een 1-0 voorsprong.

Nog geen minuut daarna gaf keeper Vianen te kennen echt niet meer verder te kunnen en stond hij zijn plek noodgedwongen af aan de 18-jarige Marc Veenendaal.

In de minuten, die daarop volgden leek Montfoort de touwtjes iets te vieren, waardoor het leek alsof de ploeg uit Nieuwegein mee kon komen. De meeste kansen bleven echter voor de thuisploeg. Zo ging een schot van Miquel Ballo in de 25e minuut voor langs.

In de 28e minuut was JSV zeer dicht bij een tegentreffer, Maar Wesley Vaes raakte de bal uit een scrimmage onvoldoende om het doelman Veenendaal echt moeilijk te maken.

4 Minuten later had Bart Roelofs de wedstrijd al min of meer op slot kunnen gooien. Uit de schitterende pass van Gerritsen ging Roelofs alleen op keeper Pascal Florie af, maar op onverklaarbare reden trapte de aanvaller mis en ging deze unieke kans voorbij.

Buiten de snel verkregen voorsprong was er tevens sprake van de nodige pech, want in de 35e minuut haakte buitenspeler Miquel Ballo, die misschien iets te vroeg terugkwam van een blessure, opnieuw af en nam Mitchel Bottenheft zijn plaats in.

In de laatste minuut werd Danny ter Hoeve uit een voorzet van rechts in stelling gebracht, maar zijn inzet ging enkele meters naast.

Vanaf het eerste moment na rust probeerde JSV druk te zetten op het doel van Veenendaal . Even moest Montfoort alle zeilen bijzetten, maar de storm luwde al na enkele minuten. In de 52e minuut kon Montfoort alsnog de score verdubbelen, maar het doelpunt van aanvoerder Roelofs werd afgekeurd.

Naarmate de wedstrijd vorderde werd het allemaal iets grimmiger en konden gele kaarten niet uitblijven. Zo werd ter Hoeve flink onderuit gehaald en moesten Nick Besamusca en Bart Roelofs in het verdere verloop behandeld worden.

Een half uur voor tijd kreeg Tamer Ugur de beste mogelijkheid om de ploegen op gelijke hoogte te brengen, maar zijn inzet leverde ook niet het beoogde resultaat op.

Een kwartier voor tijd kwam JSV met 10 man te spelen nadat Dani Martinus met 2x geel het veld moest verlaten.

Nog geen 2 minuten later was het Nick van Luinen, die de overwinning leek binnen te loodsen. Leek, want met een wanhoopsoffensief probeerde JSV nog de stand gelijk te trekken, ondanks het ondertal. Toen Ricardo Bakker 5 minuten voor tijd tekende voor de aansluitingstreffer stond de thuisploeg onverwacht onder druk en moest de ploeg van Dijksterhuis soms aan de noodrem trekken, die gelukkig voor de thuisploeg, geen nare gevolgen opleverde. JSV lukte het dus niet, waardoor de Nieuwegeinse ploeg met lege handen bleef.

Over de gehele wedstrijd gezien is de winst voor de thuisploeg terecht. Vooral in het 1e deel van de eerste helft zette de ploeg veel druk en een score was dan ook logisch. De 2e helft verloor duidelijk aan kwaliteit, maar duidelijk werd ook, dat JSV ,zeker in aanvallend opzicht, veel tekort kwam en te weinig een echte vuist kon maken.

Door dit resultaat en het verlies van SVL bij Zuidvogels stijgt Montfoort op de ranglijst van de 5e naar de 4e plek en komt het daarmee gelijk met De Merino’s , toevalligerwijze de tegenstander voor komende zaterdag. In het verleden was deze ploeg uit Veenendaal menigmaal een maatje te groot, maar met de huidige selectie is het aan trainer Renato Dijksterhuis daar verandering in te brengen. Inzet voor deze zaterdag is een plek in de top-3.<< Terug

© v.v. Montfoort, 2002-2017. Alle rechten voorbehouden.