Montfoort stelt nacompetitie veilig bij Roda’46

Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort zet goede reeks voort , ditmaal tegen de Merino’s Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 12 Mar 2017

Al seizoenen lang viel er nauwelijks eer te behalen tegen het fysiek sterke de Merino’s uit Veenendaal. De ploeg draait al seizoenen lang mee in de top van de 1e klasse, maar hoewel de ploeg ook nu weer op een 3e plek bivakkeert hapert de voetbalmachine behoorlijk, met, naast geblesseerden, ook diverse geschorsten. Ook afgelopen zaterdag ontbraken de nodige basisspelers. Montfoort daarentegen slaagde er in weer aansluiting te krijgen bij de subtop en is het gevaar voor degraderen enigszins geweken. Na de verrassende winst op zowel het zwalkende Zuidvogels als rkav Volendam lijkt de ploeg van coach Dijksterhuis in een positieve flow. De vraag was natuurlijk of deze flow zich zou doorzetten tegen de Merino’s. De wedstrijd , die onder leiding stond van scheidsrechter Vriesenga , begon van beide kanten slap. Positief was wel dat de oranjebrigade ditmaal meer dan gewoonlijk acteerde op de helft van de Merino’s. Montfoort controleerde de wedstrijd de eerste 35 minuten, maar echte kansen werden er niet gecreëerd , mede omdat het tempo veel te laag lag. 5 minuten voor tijd liet Montfoort zich toch weer verrassen en op aangeven van Jos Henken slaagde Anass Lahnine er in doelman Vianen te verschalken en zijn ploeg op voorsprong te zetten. De 2e helft gaf een heel ander beeld te zien. Het was Montfoort, dat het tempo opschroefde en ook de nodige kansen creëerde. In de 56e minuut was het dan ook raak. Linksback Mike van Oostrom zette halverwege de helft van de thuisploeg een actie in, die op voorhand leek te mislukken. Eenmaal binnen de 16 meter slalomde de verdediger tot ieders verbazing door de verdediging. Ook doelman Hagelstein was dermate onder de indruk, dat hij vergat de korte hoek voldoende af te dekken. Van Oostrom slaagde er in met hoge mate van precisie de bal tussen de paal en het been van de goalie te plaatsen, met als gevolg de gelijkmaker. Vanaf dat moment kreeg Montfoort steeds meer grip op de wedstrijd en beperkte de thuisploeg zich, zeker niet onverdienstelijk, tot de counter. Ja, en juist in dit seizoen liet doelman Vianen opnieuw zien tot één van de meest betrouwbare sluitposten uit de 1e klasse te behoren. Bij mogelijkheden voor Montfoort liet ook doelman Hagelstein zich niet onbetuigd en waren het dus beide keepers, die een positieve hoofdrol opeisten. In de stand kwam geen verandering meer. Door dit resultaat zakt Montfoort weliswaar een plaatsje op de ranglijst, maar houdt het nog wel duidelijk aansluiting bij de subtop. Zaterdag moet Montfoort aan zijn supporters wel laten zien, dat het ook tegen op papier zwakkere tegenstanders kan scoren. Tot voor kort behoorde Geinoord bij de top van de 1e klasse en in de heenwedstrijd liet Montfoort de punten in Nieuwegein liggen. De ploeg van Dijksterhuis zal vanaf de 1e minuut de strijd moeten aangaan en niet zo gezapig spelen als de 1e helft van afgelopen zaterdag.