Montfoort stelt nacompetitie veilig bij Roda’46

Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort wint in blessuretijd van ZSGOWMS (za) Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 20 Nov 2016

Afgelopen zaterdag moest Montfoort afreizen naar de Amsterdamse wijk Ookmeer voor de 2e ronde in het kader van de Districtsbeker West 1. Tegenstander was 3e klasser ZSGOWMS (za), op het ogenblik in de competitie schommelend op een 9e plaats met een schamele 11 punten.

Op papier was de ploeg van Renato Dijksterhuis aan zichzelf verplicht met een overwinning weer terug te keren, maar in het verleden werd dit vaak gelogenstraft , mede door onderschatting. Ditmaal was van geen onderschatting sprake, sterker, er werd keihard gewerkt.

Toen men vanuit het droge Montfoort richting Amsterdam reed zag de lucht er steeds dreigender uit en in Amsterdam kwam het zelfs met bakken naar beneden. Eenmaal bij het veld leek het een editie van Mud Masters, een veld, dat werkelijk nauwelijks bespeelbaar was. Men kon dus de borst natmaken.

Trainer Dijksterhuis besloot Dion Gerritsen, Nick van Luinen en Bart Roelofs rust te geven. Voor de laatste was dat slechts theorie, want Fahd Rouass haakte met een lichte spierblessure af, waardoor Roelofs alsnog de prut in moest. Ook Robin Vianen , die normaal de bekerwedstrijden overlaat aan Marc Veenendaal, moest zijn plek onder de lat innemen. Positief was de terugkeer in de basis van Max Verweij, voor wie na een lange blessureperiode een plekje in de basis was gereserveerd.

Vanaf de 1e minuut was het Montfoort, dat het spel dicteerde. Al na 5 minuten eindigde de bal op de lat en ook daarna deden zich tal van hilarische situaties voor binnen de 16 meter van de thuisclub. Na ruim 20 minuten spelen met diverse bliksemschichten werd het eindelijk een beetje droog, maar was het veld al bijna onbespeelbaar. Met het nodige kunst- en vliegwerk en het prima optreden van de doelman van ZSGOWMS bleven doelpunten, ondanks de grote overmacht, uit. Na een half uur spelen kreeg de thuisploeg zelfs de grootste kans om op voorsprong te komen, maar het was Chris Resida, die op de doellijn redding bracht en zich daarbij licht blesseerde. In de 2e helft durfde de thuisploeg meer uit haar schulp te kruipen en zat er soms zelfs dreiging in hun spel.

Zo was er na 20 minuten een uitbraak, waarbij een aanvaller alleen richting doelman Vianen ging. De speler ging in de 16 meter onderuit en scheidsrechter Beudeker wees zeer gedecideerd naar de stip. Even later veranderde hij, wellicht door de protesten van Montfoort, van gedachte en beoordeelde de overtreding als een schwalbe. Na afloop gaf de scheidsrechter aan, dat er van zijn kant geen sprake was van twijfel.

Nog geen 10 minuten later kreeg de thuisploeg de 3e en voorlopig laatste kans om op voorsprong te komen, maar de inzet sprong via de onderkant deklat weer het veld in.

In de slotfase voerde Montfoort de druk op, maar op één of andere manier wilde de bal er niet in . Met een laatste alles of niets poging belandde de bal in de 95e minuut tussen een melee van spelers en uit die onoverzichtelijke situatie gingen de armen van de oranjebrigade plotseling omhoog en wees scheidsrechter Beudeker gedecideerd naar de middenstip. Er was gescoord. Door wie, dat blijft voorlopig een “Jane Doe-tje”.

Met deze overwinning heeft Montfoort zich geschaard bij de laatste 32 ( 16e finale). De ploeg is uitgeloot voor de tussenronde op 17 december en begint dus aan de winterstop na 10 december.

De geboekte overwinning had Montfoort, na de 2 verliesbeurten nodig. Hoewel de wedstrijd wellicht kwalitatief zeker niet hoogwaardig was, ontbrak het zeker niet aan inzet en werd er gestreden voor elke meter. Op dit veld ontbrak het echter aan het nodige geluk en strandde de bal veelal in de modder.

Aankomende zaterdag moet de ploeg het in competitieverband opnemen tegen DTS uit Ede, de ploeg, die na een matige start, inmiddels op een 7e plek is aanbeland, en Montfoort is benaderd tot op 3 punten. Montfoort is dus gebaat bij een goed resultaat en het is dan ook te hopen, dat de ziekenboeg een beetje leeg stroomt. Met de overwinning in Amsterdam heeft de ploeg zich echter wel een positieve boost gegeven.

Aansluitend op de wedstrijd Montfoort - DTS zal het feest losbarsten in de kantine van v.v.Montfoort.