Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort verliest de eerste bekerwedstrijd met 3 - 1 van Sportlust Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 22 Aug 2016

Montfoort heeft afgelopen zaterdag verloren van het uit de hoofdklasse gedegradeerde Sportlust uit Woerden.
Sportlust komt het komende seizoen uit in de 1ste klasse B en is dus niet bij Montfoort in 1A ingedeeld.

Afgelopen zaterdag was onze vaste verslaggever Dick ten Hoonte verhinderd.
Om je toch een beeld te geven onderstaand het verslag van Sportlust.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zaterdag begon het echte werk, Sportlust won thuis met 3 -1 van vv Montfoort voor de beker.

Doelpunten:
1 - 0 Robin Demeijer
1 - 1 Marck van Baal
2 - 1 Stef Hoogveldt
3 - 1 Mike Verhagen

Sportlust begint met een overwinning in de beker.

Sportlust heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2016-2017 gewonnen, in een wedstrijd voor de KNVB beker wist het vv Montfoort te verslaan met 3-1. De groep waarin Sportlust is ingedeeld stond op voorhand al bol van de derby’s, de eerste dus tegen vv Montfoort en het bleek echt een derby te zijn. Beide ploegen speelde voor de winst, er waren mooie doelpunten te zien en er werd tot op het laatst gestreden voor de overwinning.

Je kent ze wel, die wedstrijden ( zeker in het begin van het seizoen ) waarbij beide ploegen elkaar lange tijd aftasten en kijken hoe men staat en hoe de spelwijze is van de tegenstander. Dit duurde bij de wedstrijd Sportlust  Montfoort precies tot aan de 7e minuut en toen sloeg de vlam in de pan. Sportlust opende de score wel op een heel speciale manier. Het was Robin Demeijer die de doelman van Montfoort ver voor zijn doel zag staan, vanaf eigen helft schoot Demeijer op de goal en de bal verdween met een geweldige boog via de binnenkant van de paal in het net. Het publiek wist niet wat het zag maar had geen tijd om enigszins bij te komen. Vanaf de aftrap was het vv Montfoort wat de aanval zocht over links, de voorzet was perfect en de kopbal onhoudbaar en dus stond het al weer heel snel gelijk (1-1). Wederom gingen de ploegen op zoek naar een goal maar wisten elkaar goed in evenwicht te houden. Dit evenwicht werd verstoort in de 30e minuut, een tweede gele kaart voor Yorno Vork na een onbesuisde actie betekende dat hij de kleedkamer op mocht gaan zoeken en dat vv Montfoort met 10 man verder moest. Het was even zoeken voor beide ploegen hoe het numerieke verschil in het veld werd opgelost en dus was het laatste kwartier van de eerste helft er één van aftasten en kijken waar er mogelijkheden waren om tot een goede aanval te komen. Gescoord werd er niet meer en dus gingen de ploegen met een 1-1 ruststand naar de kleedkamer.

In de tweede helft werd al redelijk snel duidelijk dat Sportlust de bovenliggende partij werd en dat vv Montfoort probeerde om gebruik te maken van de counter. In het begin golfde het spel enigszins heen en weer waarbij de thuisploeg toch wel de ploeg was met het meeste balbezit. Hieruit wist  de Woerdense 1e klasser een paar mooie mogelijkheden te creëren. Stef Hoogveldt was dicht bij een treffer toen hij de bal met een lob over de lange Montfoort keeper probeerde te lepelen, de goalie wist echter de bal precies onder de lat uit het doel te werken.  Ook Robin Demeijer was dicht bij een goal, goed weggestuurd vanaf het middenveld probeerde hij het ook met een lob maar ook deze keer was het de Montfoortse doelman die de bal voldoende wist te beroeren zodat de bal net naast het doel belandde. Montfoort stelde hier weinig tegenover, de gevaarlijkste acties kwamen uit dode spelmomenten maar dat bracht Sportlust niet echt tot wankelen. In de 72e minuut was het Sportlust wat op voorsprong kwam. Er werd een prima aanval opgezet door de rood-witten en via een steekbal kwam Stef Hoogveldt binnen de 16 aan de bal, oog in oog met de doelman wist hij deze met een prachtige bal te verschalken en kreeg Sportlust loon naar werken. De ploeg uit Montfoort rechtte de rug en zette nog 1 keer aan, de kracht van de ploeg ligt op het gebied van arbeid en daarmee probeerde het nogmaals langszij te komen. Dit lukte niet en toen Sportlust 5 minuten voor tijd de 3-1 scoorde was het over. Robin Demeijer mocht aanleggen voor een vrije trap, hij legde de bal op het hoofd van Hoogveldt en deze kopte de bal voor de voeten van de mee opgekomen Mike Verhagen. Binnen het penaltygebied had Verhagen er vervolgens geen moeite mee om de bal onder de uitkomende doelman te schieten en dat betekende dus de beslissing in de wedstrijd.

Al met al een verdiende overwinning van Sportlust wat bij tijd en wijle goed en verzorgd voetbal liet zien. Aankomende woensdagavond (aanvang 20.15ur) speelt de ploeg van Wim van ’t Westeinde voor de beker tegen stadsgenoot sc Woerden waarna de poulefase zal eindigen met een uitwedstrijd tegen SCH ’44 uit Harmelen ( wedstrijd a.s. zaterdag, aanvang 17.00 uur

Bron: http://www.sportlust46.nl/news/sportlust-wint-met-3-1-van-vv-montfoort-beker