Montfoort stelt nacompetitie veilig bij Roda’46
Montfoort brengt nacompetitie onnodig in gevaar door gelijkspel tegen VVZ’49

Montfoort trapt af in The Championsleague Jeugd
Gewijzigd door Webmaster op 19 Mar 2013

Al enkele weken droomden onze jongens (Arsenal) ervan om te spelen tegen de jongens van Barcelona (Lopik), Liverpool (Cabauw) en Chelsea (Benschop). We verzamelden om 9.30 uur bij v.v. Montfoort om gezamenlijk af te reizen richting Lopik. Helaas kon Evan niet mee en was Razy op het laatste moment ziek geworden. Het was koud en ijzig, dus bedacht een aantal spelers om alvast warm te lopen rond de sportkantine van v.v. Montfoort. Om 10.00 uur waren we dan in Lopik en de sfeer zat er goed in. Nadat de shirts waren uitgereikt, werd onder aanvoering van twee oud mini spelers (Dion en Nick) de rek en strek oefeningen verricht. Vervolgens werd onder begeleiding van het Royal Philharmonic Orchestra de jongens het veld op gedirigeerd. Nog even de officiële plichtplegingen (foto’s ed) en het echte werk kon beginnen! Misja Wenger nam met de jongens nog even de laatste aanwijzingen door. “Patrick …. jij op die nummer 10, Daan….jij hangend aan de linker flank en Roben (van Persie)…niet te snel naar voren willen voetballen!” De wedstrijd stond op het punt te beginnen. Chelsea was de tegenstander, maar wat waren ze eigenlijk groot en wat staan al die ouders aan de zijlijn toch te schreeuwen. Het was eigenlijk toch wel erg koud…. Nog geen 5 minuten gespeeld en de derde zat er al bij ons in. Roben wilde naar de kant, want die ijzige wind was hij niet gewend. Jasper kwam erin voor het fysieke werk en langzaam aan werd het ontzag voor de tegenstander minder. 1-3 door een prachtige uithaal van Jasper! Na 15 minuten floot de scheidsrechter af. 1-8 was het resultaat en een grote teleurstelling leefde bij de jongens. Misja Wenger nam de jongens aan de hand en gaf wat tips. “Daan…. vaker schieten, Sven….. meer voor het doel blijven hangen, Ruben….ga er maar op snelheid langs”. De tweede wedstrijd tegen Liverpool stond op het punt te beginnen. De aanwijzingen van de coach had zijn effect. Binnen 3 minuten stonden we 2-0 voor door 2 fantastische afstandsschoten van Daan (de Kogel). Ondanks deze ruime voorsprong had Liverpool het betere van het spel. Goed combinatievoetbal leverde na 12 minuten de 2-2 op. Een spannende ontknoping volgde waarbij Liverpool aan het langste eind leek te gaan trekken. Ondanks uiterste krachtinspanningen van Dylen en Sven, werd de einduitslag 2-4. Toch gaf deze uitslag goede hoop voor de laatste wedstrijd tegen Barcelona. En daar stonden ze dan. Voor de laatste keer deze dag de mouwen opgestroopt, de schoenveters werden nog eens aangetrokken en Dylen veegde nog eens het natte zweet van zijn voorhoofd. De scheidsrechter floot en de wedstrijd was begonnen. Goed combinatie spel leverde al snel een eerste kans op voor Arsenal. De bal verdween helaas aan de verkeerde kant van de paal. De coach en assistent schreeuwde de longen uit hun lijf…”teruglopen, Sven….verdedigen Patrick!!!” Na 5 minuten kreeg Jasper de bal voor zijn voeten en haalde uit. De bal belande bij de tegenstander, maar door de druk dat Arsenal gaf, was de speler genoodzaakt de bal weg te schieten. Een kijkhard schot volgde! Helaas voor Barcelona belandde dit schot via een medespelers zo in het eigen doel! De spelers van Arsenal besefte het nog nauwelijks. 1-0 voor tegen Barcelona. Een oorverdovend applaus kwam vanaf de zijlijn. Ouders stonden te springen van geluk en de spelers liepen weer vol enthousiasme terug naar hun eigen veld. De 10 minuten die volgde waren zenuwslopend. Arsenal speelde nu het “one-touch” voetbal, dat ooit door de tegenstander was geïntroduceerd. Door vechtlust en tactisch inzicht bleef het eigen doel schoon van doelpunten. Een meer dan verdiende 1-0 overwinning was het resultaat. Jongens gefeliciteerd, jullie hebben prima gespeeld!!!! Volgende week in metropool, Cabauw. Het zal weer een lastige dag worden, maar genieten zullen we zeker doen!

Geschreven door een ouder van de Mini’s