Voorbereiding 2017-2018 Montfoort - ARC afgelast

Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort stelt nacompetitie veilig bij Roda’46 Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 14 May 2017

Het 70-jarige v.v. Montfoort sluit het jubileumjaar waardig af. Voor de winterstop speelde de ploeg van Renato Dijksterhuis wisselvallig en viel slechts een 7e plaats ten deel, waardoor men ook voortdurend naar beneden moest kijken. Na de winterstop kende de ploeg een ware metamorfose. Volgens de “kenners” had dit te maken met de wijziging van het tactisch concept, de overstap naar 4-4-2. Hoe je het ook wendt of keert, Montfoort begon punten te halen en bleef in de nabijheid van de top 3. De wisselvalligheid werd ditmaal gereduceerd tot 2 ( red: JSV en VVZ’49 ) , maar afgelopen zaterdag werd de draad weer opgepakt en namen de spelers hun verantwoordelijkheid. Roda’46 , de tegenstander van afgelopen zaterdag , had op papier een punt nodig om niet rechtstreeks te degraderen. In het veld was in het begin van de wedstrijd niet veel te merken van de noodzaak. Montfoort had weliswaar een veldoverwicht , maar speelde ook slordig en maakte het zichzelf soms onnodig moeilijk Halverwege de 1e helft kwam Montfoort toch op voorspong. Uit een hoekschop was het captain Bart Roelofs, die opdook bij de 1e paal en zijn kopbal in het doel van de Leusdenaren zag verdwijnen. Al voor rust kreeg Montfoort kans de wedstrijd al voortijdig te beslissen, maar Marck van Baal slaagde er niet in doelman Stan Wennekes te verschalken. In de loop van de 1e helft kreeg de thuisploeg ook wel enkele kansjes, maar Montfoort wist deze met het nodige kunst- en vliegwerk te pareren. In de 2e helft bleek al snel ,dat Roda’46 hoopte op de voorzienigheid en dat de concurrent niet zou scoren in en tegen Woudenberg. Daarbij kwam ook, dat Montfoort er veel meer bovenop zat, dat uiteindelijk resulteerde in een schitterend doelpunt van Marck van Baal. Even later werd het zelfs 0-3 toen er een overtreding binnen de 16 meter werd gemaakt. De toegekende strafschop werd benut door Bart Roelofs. De resterende tijd bleef Montfoort veruit de bovenliggende partij, maar kwam niet meer tot scoren. Ondanks dat de ploeg uit Leusden, die wegens uitval van 2 spelers de wedstrijd beëindigde met 10 spelers, het blijkbaar niet meer kon opbrengen, viel hen uiteindelijk toch de nacompetitie ten deel aangezien JSV in de slotfase verloor van Woudenberg. De winst van Montfoort betekent dat de ploeg van trainer Renato Dijksterhuis aanstaande dinsdag weer aan de bak moet in poule1 van de nacompetitie. Tegenstanders zijn Nootdorp ( 4e in klasse 1a) en Sliedrecht ( nr. 13 in Hoofdklasse 1A). De eerste tegenstander is Nootdorp. De wedstrijd op sportpark Hofland zal om 19:30 uur beginnen. Als Montfoort wint mag het zaterdag 20-05-2017 toekijken bij Nootdorp - Sliedrecht en is het dinsdag de 23ste mei Sliedrecht - Montfoort. Als Montfoort niet van Nootdorp wint zal het zaterdag 20-05-2017 op bezoek gaan in Sliedrecht. De winnaar van de poule zal op 27-05-2017 (uit) en 03-06-2017 (thuis) in een dubbele ontmoeting strijden om een plek in de hoofdklasse.