Montfoort stelt nacompetitie veilig bij Roda’46
Montfoort brengt nacompetitie onnodig in gevaar door gelijkspel tegen VVZ’49

Montfoort F1 ongeslagen kampioen! Jeugd
Gewijzigd door Webmaster op 12 May 2014

Na een zwaar bevochten en zeer verdiende overwinning is Montfoort F1 afgelopen zaterdag de terechte kampioen geworden van hun competitie.
Ondanks dat het er al enige weken op leek dat het kampioenschap ze niet meer kon ontglippen, verliepen de wedstrijden van de laatste weken moeizaam. Door de bekerwedstrijden, waarin net naast een finaleplek werd gegrepen, had de F1 aanzienlijk veel minder wedstrijden gespeeld dan de concurrentie. Toch stonden “onze jeugdige orange machines” met 2 wedstrijden minder, 2 punten voor op de nummer 2 (Lopik F2). En blijkt de F2 van Lopik nu net de tegenstander te zijn, die onze jongens afgelopen zaterdag op bezoek kregen…. Een overwinning zou daarom het kampioenschap betekenen, maar wanneer “we” zouden verliezen, dan kon het nog weleens ongemeen spannend gaan worden op de laatste wedstrijddag 17 mei as.

Voor de wedstrijd was de spanning te zien op de gezichten van de jongens. Na een intensieve warming up, leek de wedstrijd te kunnen beginnen. Onder leiding van Wesley Reekers (de Bjorn Kuipers van v.v. Montfoort) trapten we af. Al vrij direct namen we het heft in handen. Veelal strakke ballen werden van achter naar voor gespeeld. Het tikkietak voetbal van de eerste seizoenhelft leek weer terug te komen in het spel van onze “orange machine”. Iedereen wist dat er maar één opdracht was, en dat was scoren! Een aantal keer waren Damian, Wessel en Tomek zeer dichtbij een doelpunt, maar door zeer attent keeperswerk van de tegenpartij was het nog steeds niet raak. Ongeveer halverwege de eerste helft, liep Tomek met grote passen naar de rechterkant van het veld. Iedereen stond gedekt, er leek geen mogelijkheid te zijn om de bal af te spelen naar een medespeler. Dan maar een voorzet vanuit de tweede lijn. Van zo’n 20 meter probeerde Tomek richting Damian te passen. Deze bleek Damian niet te bereiken, maar belandde direct hoog in de hoek van het doel. De ontlading was groot, maar men wist zich gelukkig snel te herpakken. Want de afgelopen weken was al gebleken dat we bij een kleine onoplettendheid, de deksel op onze neus konden krijgen.
De eerste helft zat erop en Sander (alias Louis van Gaal) en Henk (vd Meijde) pepte de jongens op voor de tweede helft. De gebruikelijke keeperswissel (Nick voor Steijn), wat laatste tactische aanwijzingen voor de laatste linie (Dion, Dylan, Thimo en Nathan) en de wedstrijd kon weer beginnen. De tweede helft was niet anders dan de eerste. Een grote geoliede orange machine intimideerde een aangeslagen tegenstander. Het was voornamelijk Montfoort dat de bal had. Kansen genoeg, en nu nog de bevrijdende 2e treffer. Uiteindelijke kwam deze er. Door een weergaloos schot van Hugo van zo’n 15 meter meter in de linker bovenhoek, was het feest compleet. De laatste 10 minuten waren er nog kansen genoeg om ook de 3e te maken, maar die kwam er niet. De scheidsrechter blies af en het feest (incl de beker en champagne) kon beginnen. Jongens, van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap. Dit pakt niemand meer van jullie af!

Namens een zeer betrokken ouder