Co÷rdinatoren aangesteld bij de jeugd

Montfoort D1 kampioen voorjaars competitie Jeugd
Gewijzigd door Webmaster op 21 May 2014

Afgelopen zaterdag 17 mei, is Montfoort D1, op eigen kracht, kampioen van de voorjaars competitie geworden.

Vooraf waren er vele scenario's doorgenomen, zoals "als we verliezen, dan moet JSV met meer dan 15 doelpunten verschil winnen" etc. Dit was allemaal niet nodig. Onze D1 heeft het kampioenschap binnen gehaald door met 3-4 uit te winnen van IJFC D5.

De meegereisde ouders en enkele meisjes van de D1, zagen dat onze jongens in het begin moeite hadden om IJFC onder druk te houden. Pas halverwege de eerste helft kwamen wij, door een mooie vrije trap net buiten de 16 meter, op een 0-1 voorsprong.

Helaas kwam IJFC een paar minuten later op 1-1. Gelukkig was er bij deze stand nog geen vuiltje aan de lucht. Voor rust kwamen we toch nog op een 1-2 voorsprong. De druk was weer even van de ketel. Ondanks het vroege tijdstip van spelen (start om 09.00 uur) was het erg warm en dorstig weer. In de rust werd er veel gedronken, en de nodige tips voor de tweede helft meegegeven.

Na rust kwamen we al snel op een 1-3 voorsprong. Halverwege werd het toch weer 2-3. We lieten de moed niet zakken, en maakte zelf al weer snel een doelpunt. 2-4. Dit maal was het weer een vrije trap, maar deze ging er diagonaal in.

Het kampioenschap was bijna binnen. Toch maakte IJFC in de blessure tijd nog een doelpunt, en werd de eindstand bepaald. 3-4. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter af. We zijn weer kampioen.

De jongens wilde dit vieren door in de sloot te springen. We hebben dit afgeraden daar de sloot er niet fris uitzag. Dan maar met de kleren onder de douche.

Het kampioenschap werd verder gevierd in onze eigen kantine met een grote beker ranja en een patatje.

Al met al hebben we een goed seizoen gedraaid. Najaars en voorjaars kampioen in twee verschillende klasse. Hulde aan de inzet van de jongens, trainers en leiders.