CoŲrdinatoren aangesteld bij de jeugd

Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort brengt nacompetitie onnodig in gevaar door gelijkspel tegen VVZí49 Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 08 May 2017

Op papier zag het er voor Montfoort prima uit. Spelen tegen VVZí49, de ploeg die al gedegradeerd is en de concurrenten ( lees Volendam en DTS, die elkaar moesten bestrijden. Tegen de topploegen in de 1e klasse slaagt Montfoort er in het beste in zichzelf naar boven te halen, maar tegen ploegen in de onderste regionen wil het telkens niet lukken. Afgelopen zaterdag was daarop geen uitzondering. De ingrediŽnten voor een mooie voetbaldag waren volop aanwezig. Mooi weer, mooi veld en de ideale tegenstander. Daarnaast stond deze dag in het teken van afscheid, waarbij een hoofdrol was weggelegd voor Joost van Apeldoorn, die zijn schoenen na 10 jaar trouwe dienst aan de wilgen hing. In de basis ontbraken captain Bart Roelofs en topscoorder Marck van Baal, beiden vanwege een schorsing. Montfoort startte furieus en al na 5 minuten had Max Verweij DE kans op de openingstreffer. Zijn inzet verdween echter in het zijnet. Na 23 minuut was het dan toch raak. Het was tot ieders verbazing niet de thuisploeg, dat op voorsprong kwam, maar VVZí49. Uit buitenspelpositie mocht de aanvaller van VVZí49 alleen op doelman Vianen afstormen en kon deze vrij eenvoudig afronden. De ploeg uit Soest mocht slechts kort van deze voorsprong genieten want 5 minuten later was het notabene de scheidend middenvelder Joost van Apeldoorn die met een schitterend afstandschot beide ploegen op gelijke hoogte bracht. 5 Minuten later kwam de ploeg van Renato Dijksterhuis op voorsprong doordat verdediger Nick van Luinen een niet te missen kans kreeg. 2-1 was ook de ruststand. 5 Minuten na rust was het opnieuw raak. Ditmaal was het de opnieuw zeer ijverige Miquel Ballo, die de voorsprong vergrootte naar 3-1. Daarna kroop er nonchalance in de ploeg en slaagden de gasten er zowaar in druk te zetten op het doel van Vianen. En dat leverde dan ook in de 61e minuut het beoogde resultaat op middels de aansluitingstreffer. Montfoort schrok wakker en in de 71e minuut was het Dion Gerritsen, die op aangeven van Fahd Rouas het pleit definitief leek te beslechten. Met nog 15minuten te spelen en een voorsprong van 4-2 kon en mocht er eigenlijk niets meer fout gaan. Maar evenals de week ervoor liet de ploeg uit Soest opnieuw zien, dat de ploeg wel degelijk goed kan voetbellen. Tegen Woudenberg wist de ploeg terug te komen van een 0-3 achterstand en eindigde de wedstrijd in 4-4. En ook ditmaal kende de ploeg een wonderlijke wederopstanding waarbij notabene de thuisploeg met dat uiteindelijke ene punt heel blij mocht zijn. Door het verlies van DTS bij Volendam heeft Montfoort een minimale voorsprong van 1 punt op DTS en blijft nacompetite in zicht. Zaterdag moet de ploeg van Dijksterhuis afreizen naar Leusden voor de ontmoeting tegen Rodaí46. Ook deze ploeg heeft nog punten nodig om directe degradatie te ontlopen. Montfoort moet winnen en is verder afhankelijk van de uitslag DTS-Geinoord. Bij Montfoort zijn Marck van Baal en Bart Roelofs weer speelgerechtigd en kan de ploeg nagenoeg op volle oorlogssterkte aantreden.