Nieuws >> Montfoort 1

Montfoort boekt verrassende winst op concurrent FC Aalsmeer Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 26 Mar 2017

Met 17 punten uit 7 wedstrijden, waarin de knappe winst op koploper AFC inbegrepen, was de debutant in de 1e klasse op papier licht favoriet tegen Montfoort, dat weliswaar ook al 5 wedstrijden niet verloren had, maar na het gelijke spel tegen Geinoord toch iets recht te zetten had. In deze toch wel spannende competitie, waarbij veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn, kan winst of verlies in deze fase behoorlijk bepalend zijn. Montfoort moest het stellen zonde de geschorste Joost van Apeldoorn, waardoor Remco de Rijk weer kon terugkeren in de basis. Ook was er een plek ingeruimd voor Dion Gerritsen, waardoor Marck van Baal op de bank begon in de rol van “pinchhitter” een rol , die hem opvallend genoeg ligt. Immers , van de 6 gescoorde doelpunten kwamen er 5 uit een invalbeurt tot stand. Met een voortdurend kabaal van dalende vliegtuigen startte de wedstrijd onder leiding van de prima leidende scheidsrechter om even na half 3. De 1e helft verliep vrij gezapig, waarbij de organisatie van Montfoort op een enkel slippertje na goed stond. Opvallend was, dat de gretigheid, die de thuisploeg tegen koploper AFC had getoond, ditmaal totaal niet te zien was. In het laatste kwartier voerde Montfoort eindelijk de druk en leverde dit een doelpunt op. Even daarvoor was Marck van Baal ingevallen voor Nick Koppers en uit diens assist verschalkte Dion Gerritsen de doelman van FC Aalsmeer in de verste hoek. Na de rust was de verwachting, dat de thuisploeg een stormloop zou beginnen tegen de gasten, maar al na 2 minuten was het Marck van Baal, die met zijn doelpunt uit de draai, een einde aan alle illusies maakte. Het duurde een kwartier voordat de thuisploeg een offensief voor de aansluitingstreffer startte. Juist in deze fase liet Robin Vianen zien tot de betere keepers van de 1e klasse te behoren. Door de aanvalsdriften van FC Aalsmeer ontstond er in het veld veel ruimte en had de uitslag veel hoger uit mogen vallen. Grote kansen waren niet besteed aan Marck van Baal Max Verweij, Miquel Ballo en invaller Fahd Rouass. Daar zal dan ook de komende dagen de nodige aandacht aan besteed worden. Door deze knappe en meer dan terechte overwinning staat Montfoort nu , met nog 6 wedstrijden te gaan, op 30 punten, een aantal waar men vorig seizoen op eindigde. De komende weken zullen er nog wel enkele puntjes bij moeten om zichzelf definitief veilig te spelen. Echter, men moet ook de ander kant opkijken, want het verschil met de huidige nummer 2 bedraagt slechts 5 punten en op nummer 3, DTS Ede, 3 punten. Kortom, de competitie gaat een spannend slot tegemoet, waarbij Montfoort zich, ondanks een 7e plaats op de ranglijst, zich nog allerlei kansen mag toedichten. Zaterdag staat de ontmoeting op het programma tegen lantaarndrager JSV uit Nieuwegein en ondanks het grote verschil in punten zal Montfoort vol aan de bak moeten. Immers voor de thuisploeg is het één van de laatste mogelijkheden om voortijdige degradatie te ontlopen.