Laatste nieuws
Montfoort toernooi 26-08-2017
Voorbereiding 2017-2018 Komende zaterdag Montfoort-Tournament
Competitie programma 2017/2018
Coördinatoren aangesteld bij de jeugd
ARC 1 - Montfoort 1 afgelast
Bekerindeling
Prestaties uit het verleden bieden geen zekerheid voor de toekomst
Montfoort 1 ingedeeld in 1C
Montfoort 1 sluit tussentijdse trainingsperiode positief af.
Voorbereiding 2017 - 2018
Uitnodiging Algemene Ledenvergadering
Nieuwe Shirt Sponsor v.v.Montfoort 1
Laatste informatie dagje Slagharen
Montfoort verliest ook 2e wedstrijd in nacompetitie.
Montfoort na nederlaag tegen Nootdorp kansloos in nacompetitie

Meer berichten

Nieuws

<< Terug

Nieuws >> Montfoort 1

Helstone verpest in slotfase Montfoorts feestje Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 16 Oct 2016


Afgelopen zaterdag moest Montfoort het opnemen tegen het 121 jaar oude AFC ofwel Amsterdam Football Club. Al jaren lang kent deze vereniging tal van coryfeeën , waaronder Ruud Gullit, de broertjes de Boer en Frank Rijkaard. Ook deze zaterdag liepen er tal van bekenden zoals Bennie Muller, Sjaak Swart , Bert Konterman (FC Twente), maar ook presentator Ivo Niehe, wiens zoon speelt in het eerste zaterdagteam.

De prioriteit ligt bij deze “oude” vereniging duidelijk bij de zondag en de oudste jeugd, waardoor de wedstrijd tegen het zaterdagelftal moest uitwijken naar het bijveld achter de kantine.

Bij Montfoort ontbraken Mike van Oostrom, Nick Koppers en Max Verweij wegens blessures, maar keerden Miquel Ballo (blessure) en Mitchel Bottenheft (schorsing) weer terug bij de selectie. Basisspeler Dion Gerritsen begon op de bank ten faveure van Fahd Rouass.

Door de enorme hoeveelheid wedstrijden begon de wedstrijd op het ongebruikelijke tijdstip van 14.45 u.

De eerste minuten bestonden voornamelijk uit aftasten en het tempo lag dan ook niet echt hoog. Montfoort zette druk naar voren, opdat de Amsterdamse ploeg vanuit de verdediging moest breien om de vrije man te vinden. Bij de thuisploeg moest duidelijk het gevaar komen van de buitenspelers Malmberg en Helstone. De 1e mogelijkheid was echter voor Montfoort en het was Bart Roelofs, die uit één van de weinige goede aanvallen naast schoot. Even later was het Mauritsio Helstone, die uit een goede aanval voorlangs schoot. Na een half uur spelen was het opnieuw Helstone, die alleen richting het doel van Vianen ging, maar in plaats van zelf de actie af te maken speelde hij de bal iets te sociaal en te hard naar de mee opgekomen Malmberg, waarmede deze actie verprutst werd.

Even later moest doelman Vianen handelend optreden buiten de 16 meter , wat hem een gele kaart opleverde. Het bleek slechts uitstel van executie , want even later was het opnieuw Mauritsio Helstone, die een kans kreeg en nu wel zijn ploeg op voorsprong bracht. De Amsterdamse ploeg kon maar kort genieten van de verkregen voorsprong, want met een schitterend diagonaal schot bracht de tot dan toe onzichtbare Danny ter Hoeve beide ploegen op gelijke hoogte.

Op slag van rust leek AFC de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar het was de hardwerkende Joost van Apeldoorn, die de bal vanaf de doellijn wegkopte.

Na rust kwam Montfoort duidelijk scherper uit de startblokken en leek een voorsprong bijna vanzelfsprekend. Het was echter opnieuw Mauritsio Helstone, die zijn ploeg op voorsprong bracht. Maar ook Montfoort had zijn scherpschutter, want nog geen 5 minuten later was het ter Hoeve, die ook voor zijn 2e doelpunt tekende.

Over en weer waren er de nodige mogelijkheden en in de 2e helft was Montfoort de bovenliggende partij. Om in de aanval extra gewicht te brengen werd “pinchhitter” Marck van Baal ingezet en dat leek een gouden greep van trainer Renato Dijksterhuis. Immers, de vervanger van ter Hoeve had nog geen bal aangeraakt , maar uit een hoekschop kopte hij de bal in de verste hoek buiten het bereik van doelman Berghuis en bracht hij zijn ploeg daarmede op een op dat moment verdiende voorsprong.

In plaats van deze voorsprong te verdedigen en de boel op slot te gooien bleef men, daar waar mogelijk , de aanval zoeken met alle risico’s van dien.

Met nog enkele minuten te spelen zette de thuisploeg nog éénmaal aan en in een rommelige situatie voor het doel van Vianen was het uiteindelijk Helstone, die er voor de 3e keer in slaagde Robin Vianen te verschalken, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-3.

Door dit resultaat blijft Montfoort op de 5e plaats staan en is het verschil met de nummer 2 slechts 2 punten. Absolute koploper is Zuidvogels.

Aankomende zaterdag moet Montfoort het in de beker opnemen tegen zondag 3e klasser PVCV en daar heeft Montfoort nog wel een sportief “appeltje “mee te schillen. Onder leiding van toenmalig

trainer Marinus Dijkhuizen verloor Montfoort met een B-selectie na strafschoppen . Van onderschatting zal ditmaal dan ook zeker geen sprake zijn en zeker voor eigen publiek wil de ploeg laten zien, dat er toentertijd slechts sprake was van een “slippertje”.

Tekst Dick ten Hoonte<< Terug

© v.v. Montfoort, 2002-2017. Alle rechten voorbehouden.