Nieuws >> Montfoort 1

Hard werkend Montfoort onderuit tegen De Merino’s Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 07 Nov 2016

Sinds vorige week wordt Montfoort gekweld door de nodige blessures. Naast de reeds bekende blessures van Nick Koppers en Max Verweij moesten ook Robin Vianen, Nick Besamusca en Miquel Ballo afhaken. Daarbij kwam ook nog, dat Yorno Vork ( studie) en Mitchel Bottenheft (werk) afhaakten bij de selectie, waardoor de spoeling voor de ontmoeting tegen het altijd lastige De Merino’s uit Veenendaal wel erg dun werd.

Trainer Renato Dijksterhuis moest met deze gegevens het nodige sleutelen, waardoor voor de 2e maal een basisplek was weggelegd voor Marck van Baal en Danny ter Hoeve uitweek naar de rechtsbuitenplaats. Op de linksbackpositie nam Chris Resida de plaats over van Nick Besamusca.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jensch uit Almere zette Montfoort druk richting het doel van doelman Jeroen Vrolijk . Al in de 2e minuut kreeg Marck van Baal een grote kans de score te openen, toen hij, uit een lange pass van Chris Resida alleen op keeper Vrolijk afging. Deze verkleinde zijn doel prima, waardoor de bal voor langs het lege doel ging.

In de 8e minuut leek de jonge aanvaller toch te scoren, maar ditmaal was het vanuit buitenspelpositie en ging het feest niet door.

Even later kreeg ook De Merino’s een grote kans, maar met het nodige kunst- en vliegwerk werd een doelpunt voorkomen.

Na ruim een kwartier was het dan zover. Met een lange rush stormde Mike van Oostrom richting het doel van Jeroen Vrolijk. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en tot ieders verbazing leverde de verdediger van ruim 35 meter een ziedend schot af richting de iets te ver voor zijn doel staande goalie. De bal vloog in de verste hoek , waardoor Montfoort , op dat moment terecht, op voorsprong kwam. Even later volgde er nogmaals zo’n afstandschot, ditmaal van middenvelder Remco de Rijk, maar zijn inzet verdween rechtsreeks in de handen van doelman Vrolijk.

Montfoort mocht echter niet lang genieten van de verkregen voorsprong, want in de 21e minuut was was het Anass Lahnine, die de ploegen op gelijke hoogte bracht.

In de 26e minuut kantelde de wedstrijd enigszins. Vlak na de gelijkmaker pakte de thuisploeg de draad weer op en bij één van de aanvallen leverde Marck van Baal van links een schitterende pass op de mee opgekomen Danny ter Hoeve, die de bal vol op de pantoffel nam. Het was echter doelman Vrolijk, die, met een schitterende reactie, de bal over de deklat tikte en een nieuwe achterstand voorkwam.

Na nog enkele kansjes voor Dion Gerritsen en Bart Roelofs, waren het de gasten, die de wedstrijd steeds meer naar zich toe trokken en vlak voor rust was het opnieuw Anass Lahnine, die de weifelende Marc Veenendaal verraste en zijn ploeg op voorsprong bracht. Om erger te voorkomen had de talentvolle goalie nog een prima reflex en voorkwam daarmee erger.

Even zag het er in de 2e helft naar uit, dat De Merino’s de wedstrijd al voortijdig gingen beslissen, maar door goed uitkomen wist Veenendaal erger te voorkomen.

Na ruim een kwartier moest doelman Vrolijk opnieuw op een inzet van Marck van Baal optreden en stond hij daarmede een verdiende gelijkmaker in de weg.

Met het inbrengen van Fahd Rouass en Jouad el Yaagoubi voor Danny ter Hoeve en Nick van Luinen probeerde trainer Renato Dijksterhuis te zorgen voor meer aanvallende impulsen en even zag het er naar uit dat de gelijkmaker slechts een kwestie van tijd was. Daarbij ontbeerde zijn ploeg ook het nodige geluk, vooral met het ziedende schot van Yaagoubi, dat rakelings over de deklat scheerde.

In de slotfase sloegen de Veenendalers alsnog definitief toe. Bij een inzet van De Merino’s leek er geen vuiltje aan de lucht, maar daar waar de verdediging rekende op de doelman, was het doelman die rekende op zijn verdediging. Patrick Donkervoort bedacht zich dan ook geen moment en liet doelman Veenendaal kansloos.

Het slotakkoord was voor Omar Riani, die in de wedstrijd een kwelgeest voor zowel de spelers als de supporters was. Juist hij bracht de eindstand op 1-4.