Nieuws >> Montfoort 1

DTS kaapt punten weg voor kwakkelend Montfoort Montfoort 1
Gewijzigd door Redacteur (Team Management) op 28 Nov 2016

Na verlies tegen De Merino’s en SVL was Montfoort hard toe aan een overwinning om niet nog verder achterop te geraken. Tegenstander DTS kende een zwakke competitiestart, maar leek zich aardig hersteld te hebben en was Montfoort tot op 3 punten genaderd.

Doordat Revelino Janga op de bank begon moest er in verdedigend opzicht het een en ander geschoven worden. In aanvallend opzicht moest Danny ter Hoeve de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan wegens een vleeswond, waardoor een plaatsje in het team vrij kwam voor Fahd Rouass, die vorige week nog afhaakte in de wedstrijd tegen het Amsterdamse ZSGOWMS.

Over de eerste helft valt nauwelijks wat te vertellen. Gedurende 35 minuten kregen beide keepers nauwelijks iets te doen en was er van beleving nauwelijks sprake.

10 Minuten voor het verstrijken van de 1e helft was daar dan de 1e grote mogelijkheid voor de gasten, maar de inzet ging via de buitenkant paal over de achterlijn. Nog geen minuut later was het Remco de Rijk , die zijn vrije trap via de vuisten van doelman Robin Franken op het dak van het doel zag belanden.

De 2e helft beloofde in de beginfase heel wat goeds. Met Max Verweij voor Marck van Baal en Revelino Janga voor de licht geblesseerde Nick Besamusca was er opeens wel de beleving en werd er veel druk gezet richting het doel van DTS. Na een klein kwartier spelen was daar echter één van die spaarzame uitvallen van DTS , waarbij Anouar Tmim zijn inzet van richting veranderd zag worden en daarmede doelman Vianen kansloos liet.

Met nog ruim een half uur te spelen probeerde Montfoort op gelijke hoogte te komen, maar in die periode was er slechts 1 kans voor aanvoerder Bart Roelofs, die vrij voor het doel te veel vaart aan de bal gaf en zijn inzet over zag gaan. 20 Minuten voor tijd werd ook nog Nick Koppers ingebracht voor middenvelder Remco de Rijk, maar ook dit leverde niet het beoogde resultaat op.

Door deze nederlaag zakt Montfoort naar een 7e plaats en hoewel het gat met de nummer 9, Zwaluwen’30, 4 punten bedraagt is het voor Montfoort te hopen, dat de komende 2 wedstrijden voor de winterstop, eerst uit tegen VVZ’49 en op 10 december thuis tegen Roda’46, de nodige punten op gaan leveren.

Tekst Dick ten Hoonte