Voorbereiding 2017-2018 Montfoort - ARC afgelast

Nieuws >> Montfoort 1

Argon winnaar 1e editie de Bruin BV-toernooi Montfoort 1
Gewijzigd door Webmaster op 15 Aug 2016

Afgelopen week werd, mede in het kader van het 70-jarig bestaan van v.v. Montfoort, de aftrap gedaan voor het de Bruin BV-toernooi, waaraan, naast de organiserende vereniging SC Woerden, LRC Leerdam en Argon deelnamen.

Voor Argon was dit toernooi een laatste testcase , aangezien voor de club uit Mijdrecht de competitie aankomende zaterdag van start gaat. Voor de overige clubs staat eerst nog de strijd om de districtsbeker op het programma. De competitiestart is op respectievelijk 3 & 4 september.

In de eerste wedstrijden op dinsdag 9 augustus was de thuisclub LRC met 3-0 de baas en won Argon krap van SC Woerden. De finale ging dus tussen v.v. Montfoort en Argon.

Onder behoorlijke belangstelling startte Montfoort na het 1e fluitsignaal sterk en belandde een inzet van Michel Ballo strak op de kruising. Nog geen minuut later was het Bart Roelofs, die de bal onderschepte , maar zijn inzet werd uiteindelijk tot hoekschop verwerkt. Het was nieuwkomer Danny Verhoeven , die de bal op maat aanleverde, maar de doelman van Argon wist met de vingertoppen redding te brengen.

Na 10 minuten kreeg Argon meer vat op het spel en het was aan doelman Vianen te danken, dat de Mijdrechtenaren niet tot scoren kwamen.

In de 21e minuut lag een fout op het middenveld aan de 0-1 ten grondslag . Joost Apeldoorn leed balverlies en het was Ian Otterlo, die daardoor alleen voor de keeper kwam en daarmede de score opende. 3 Minuten later behoedde Vianen zijn ploeg voor erger en bracht tot twee maal toe redding. In de slotfase van de eerste helft zette Montfoort meer druk op het doel van Argon, dat uiteindelijk een curieus doelpunt opleverde. In de 36e minuut nam Danny Verhoeven een hoekschop, die een gemakkelijke prooi leek voor de doelman van Argon. Tot grote consternatie liet hij de bal los en sloeg hem in eigen doel. De ruststand werd daarmee bepaald op 1-1.

In de 2e helft zakte het tempo in de wedstrijd en was er van strijd nauwelijks iets te merken. Al in de 49e minuut was het Ian Otterlo, die opeens weer toesloeg en zijn ploeg opnieuw op voorsprong zette.

Montfoort zette opnieuw aan om de achterstand weg te werken, maar het waren slechts 2 schotjes van Remco de Rijk die het noemen waard waren. Argon beperkte zich tot de counter en balverlies. Zo’n situatie deed zich voor in de 61e minuut toen Jouad el Yacoubi halverwege het veld balverlies leed en uiteindelijk Mike van Oostrom bij de achterlijn redding moest brengen.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd liepen de gemoederen nog even hoog op toen Robert Vianen op de lijn redding bracht , maar de scheidsrechter dit verkeerde interpreteerde en een doelpunt gaf. Na overleg met zijn assistent-scheidsrechter herstelde hij alsnog zijn fout. De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Argon het toernooi won.

Gesp
Pnt
Argon
6
v.v. Montfoort
sc Woerden
LRC Leerdam
5

De komende dagen zal trainer Renato Dijksterhuis via oefen- en bekerwedstrijden nog wat aan zijn team schaven om uiteindelijk zaterdag 3 september helemaal klaar te zijn voor de competitie in de 1e klasse A.

Dinsdag 16 augustus wordt gespeeld tegen het Utrechtse DHSC, waarna op zaterdag 20 augustus in de eerste ronde van Districtsbeker West 1 de strijd wordt aangebonden met Sportlust’46, op woensdag gevolgd door een bekerwedstrijd tegen SCH’41 . Op zaterdag 27 augustus staat de laatste bekerwedstrijd op het programma , namelijk thuis tegen sc Woerden.